Pomalu tažené hovězí na tymiánu s hráškem a kapií

61
- reklama -

Suroviny

600 g hovězího masa (např. kližka, krk)
50 g slaniny
1 větší cibule
1 hrst mraženého hrášku nebo odpovídající množství sterilovaného
1 červená kapie
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
pepř
několik větviček čerstvého tymiánu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme kostičky slaniny. Necháme je trochu rozpustit a vložíme osolené a opepřené maso upravené na větší kousky. Opečeme ho ze všech stran, přisypeme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci protlaku a společně restujeme přibližně 5 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše přendáme do nádoby PH, podlijeme vývarem, přidáme lístky tymiánu a pomalíme cca 4 hodiny na High.
    V trošce vody rozmícháme lžíci mouky a 30 minut před koncem přidáme k masu. Rozšleháme a necháme provařit. Krátce před koncem vložíme jemné nudličky kapie i hrášek a společně dovaříme. Zelenina by neměla být rozvařená.

  3. Je-li třeba, dochutíme solí, pepřem. Podáváme např. s knedlíkem nebo s rýží.

Poznámka od kuchařky

Některé PH mají nádoby vhodné přímo na sporák, ta moje nejde, proto jsem musela orestovat maso a cibuli na pánvi.