
Suroviny
- 2 větši kuřecí stehna
- 1 balíček kysaného zelí
- 1 nožička pikantní klobásy
- 100 g anglické slaniny
- 300 g brambor
- uzená červená paprika
- sůl
- kmín
- 6-8 černých oliv
- 150 ml piva
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku poklademe na dno na špaličky pokrájenou slaninu, na kterou vložíme kostky omytých brambor.
-
Vše osolíme a okmínujeme. Na brambory nandáme kysané zelí i s částí nálevu. Vlastně tím nálevem kuřecí stehna jakoby podijeme.
-
Na zelí dáme ještě kousky pokrájené budapešťské klobásy a nakonec na klobásu vložíme kuchyňsky upravená kuřecí stehna, posypaná uzenou červenou paprikou, solí a kmínem.
-
Pekáček zakryjeme alobalem, nebo druhým pekáčkem a pečeme cca 60 minut, dokud nejsou brambory měkkě.
-
Pak odejmeme alobal, do pekáčku nasypeme propláchlé černé olivy a dál vše dopékáme bez přiklopení do zlatavé kůrčičky. Při pečení podléváme trochou pivka.
Poznámka od kuchařky
Olivy jsou spíše na dozdobení, měla jsem poslední a tak jsem je tam přidala.