
- reklama -
Suroviny
- Já jsem připravovala ze 4 kg kedlubnů a suroviny jsou k danému množství:
- 4 kg kedlubnů (nahrubo nastrouhaných, oloupaných)
- 50 g soli
- 50 g cukru
- 130 ml octa
- 1 zarovnaná lžíce drceného kmínu
- (pokud nebudete mít kedlubny příliš šťavnaté, pak ještě cca 300 ml převařené chladné vody)
Postup přípravy receptu
-
Nastrouhané kedlubny dáme do velké mísy a smícháme se všemi uvedenými surovinami. Raději vše přidávejte postupně a ochutnávejte, jak vám budou chutě vyhovovat. Přidat můžete vždy.
-
Pořádně promícháme a necháme 2 hodiny odstát, aby pustily šťávu. Občas je promícháme. Pokud by vám po této době pustily šťávy málo, zalijeme potřebným množstvím převařené chladné vody.
-
Do dobře vymytých sklenic směs napěchujeme, nahoře by se nám měla objevit šťáva, zavíčkujeme a sterilujeme 15 minut při 80C.
Kuchařka: 1974andrea