
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 100 g šunky
- 2 ks uzených korbáčíků
- 1 vejce
- kečup
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- pažitka
- petržel
Postup přípravy receptu
-
Šunku + korbáčiky nakrájíme na kousky a prolisujeme lisem na česnek (chce to mít čas a trpělivost).
-
Do takto vzniklé velejemné hmoty přidáme vajíčko a česnek (taktéž prolisovaný). Trošku osolíme a opepříme. Přidáme ještě trošku sušené pažitky a petrželky (čerstvé jsou samozřejmě lepší).
-
Pořádně směs promícháme.
-
Krajíce chleba namažeme máslem (trošku i zespod) a potřeme kečupem.
-
Směs přiměřeně namažeme na krajíce chleba a dáme zapéct na cca 20 minut při 190°C.
Poznámka od kuchařky
PS: Tato směs se může rovnou namazat na chleba s máslem a sníst bez zapékání. Je opravdu velejemná a hrozně dobrá.
Kuchař: cekrops