Briošky s čokoládou

88
- reklama -

Suroviny

250 ml mléka
2 vejce
90 g rozpuštěného másla
špetka soli
600 g polohrubé mouky
20 g droždí
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru
200 g čokolády (tabulky)
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme nejlépe v DP, popř. klasickým způsobem a necháme dobře vykynout. Poté ho vyklopíme na pracovní desku, rozválíme na plát asi 5mm silný a vykrájíme z něj kolečka o průměru zhruba 5 cm. Do horní poloviny každého kolečka položíme čtvereček čokolády, přiklopíme spodní polovinou tak, jak je vidět na fotografii a následně ještě přehneme oběma „cípy“ k sobě.

  2. Vždy tři takto připravené kousky skládáme do papírových košíčků na muffiny (nebo do olejem vymazaných důlků v „muffinovém“ plechu), potřeme vejcem a pečeme na 175°C zhruba 25 minut. Upečené briošky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Recept je z Knihovničky receptů č. 9/2013. Nepovedly se mi sice tak krásné, jaké je mají tam, ale dobré jsou moc! 🙂 Jen se mi čokoláda začala moc roztékat a pomalu i připqalovat, příště ji do těsta úplně schovám a uzavřu. Nebude to sice tak pěkné na efekt, ale chuti to určitě neublíží. Případně by šlo dát namísto čokolády nějakou tužší nádivku (mák, ořechy…)