
- reklama -
Suroviny
- hovězí steak
- ledový salát
- rajčata
- čerstvé papriky
- jarní cibulky
- vařené zelené fazolky
- vařené brambory ve slupce
- vejce natvrdo
- Na zálivku:
- olivový olej
- vinný ocet
- dijónská hořčice
- rozmačkaný stroužek česneku
- čerstvá bazalka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejrpve vymícháme dohladka zálivku z výše uvedených surovin. Měla by být krémové konzistence.
-
Na grilovací pánvi na troše olivového oleje, opečeme papriky, jarní cibulky a na měsíčky nakrájené brambory.
-
Ledový salát natrháme na kousky a rozložíme na talíř, na něj naaranžujeme opečenou zeleninu, rajčata, pokrájené fazolky a vejce na čtvrtky.
-
Na rozpálené pánvi opečeme maso z obou stran, tak, jak chceme, aby bylo propečené.
-
Necháme chvilku v alobalu odležet a nakrájíme na tenké plátky, který přidáma na salát, pokapaný zálivkou.
-
Maso osolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
K salátu mne svou fotkou inspiroval Z. Pohlreich, který podobný salát připravoval s grilovaným tuňákem.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea