Nálev na červenou řepu

204
- reklama -

Suroviny

4 skleničky vody
1 skleničku cukru
1 skleničku octa
10 – 15 sušených fenyklů
3 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Použijte skleničky o obsahu cca 200 ml.

  2. Svařený a vychladlý nálev přeceďte (abyste odstranili smítka fenyklu) na uvařenou, oloupanou a pokrájenou řepu a nechte do druhého dne proležet. Pak přidejte trochu strouhaného křenu a dejte do skleniček.

  3. Sterilovat stačí 15 minut na 80°C, lze také přivést v hrnci k varu, vypnout a nechat zchladnout v zavařovací nádobě. Toto množství stačí na cca 3 kg řepy.

Poznámka od kuchařky

Je tady sice více receptů na řepu, u všech se musí vážit a měřit množství ingrediencí, možná, že někoho zaujme tento jednoduchý – a dobrý :))