
- reklama -
Suroviny
- 4 skleničky vody
- 1 skleničku cukru
- 1 skleničku octa
- 10 – 15 sušených fenyklů
- 3 lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Použijte skleničky o obsahu cca 200 ml.
-
Svařený a vychladlý nálev přeceďte (abyste odstranili smítka fenyklu) na uvařenou, oloupanou a pokrájenou řepu a nechte do druhého dne proležet. Pak přidejte trochu strouhaného křenu a dejte do skleniček.
-
Sterilovat stačí 15 minut na 80°C, lze také přivést v hrnci k varu, vypnout a nechat zchladnout v zavařovací nádobě. Toto množství stačí na cca 3 kg řepy.
Poznámka od kuchařky
Je tady sice více receptů na řepu, u všech se musí vážit a měřit množství ingrediencí, možná, že někoho zaujme tento jednoduchý – a dobrý :))
Kuchařka: hosta