- reklama -
Suroviny
- 1 pikantní klobása
- 1 cibule
- 3-4 brambory
- kysané zelí
- 2 rajčata(menší)
- 1-2 chilli papričky
- kmín
- sladká paprika
- sůl
- bobkový list
- celý pepř
- kousek sádla
- masový vývar (nebo voda)
- na dochucení:
- zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme na rozehřáté sádlo, kde ji necháme zesklovatět, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, nakrájená rajčata a chilli papričky a orestujeme.
-
Poté zasypeme paprikou a ještě chvílí mícháme.
-
Pak zalijeme horkou vodou, nebo vývarem, přidáme nakrájené brambory, koření a zvolna vaříme do změknutí brambor.
-
Poté přidáme zelí a za stálého míchání ještě vaříme 10 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu na zjemnění chuti, už jen prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
brambory se musí uvařit jako první, protože po vložení zelí už by potom nezměkly 🙂
Kuchařka: Rominka