![Krůtí játra s česnekem_5ff9118c52439.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-jatra-s-cesnekem_5ff9118c433f3.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g krůtích jater
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky plnotučné hořčice
- 1 lžička tmavé hotové jíšky
- 150 ml vody
- 1/3 kostky bujónu
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme omytá, osušená játra a pomalu opečeme z obou stran. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. V teplé vodě rozmícháme bujón, hořčici, česnek a jíšku.
-
Směs vlijeme do pánve k měkkým játrům a šťávu pozvolna vaříme do požadované hustoty. Odstavíme a ihned podáváme. Podáváme s hranolky nebo opečenými brambory a tatarskou omáčkou.
Kuchařka: JanaB1