
- reklama -
Suroviny
- krůtí prsa
- sůl
- tymián (výborný je citronový)
- hladká mouka
- gelový kuřecí bujon
- olej
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na plátky asi 1,5cm silné, osolíme je, posypeme lístečky čerstvého tymiánu, pokapeme olejem a dáme odležet.
-
Potom je zlehka protáhneme v hladké mouce a vkládáme do pánve, na které jsme rozpálili asi 3PL oleje.
-
Smažíme z obou stran dozlatova, pak podlijeme vodou, přidáme bujon podle chuti (já jsem na 4 porce dala půl kelímku) a ještě chvíli dusíme.
-
Šťáva se sama zahustí moukou, ve které bylo obalené maso.
Podáváme s rýží, rýžovými kroketami..dobré by byly i americké brambory…
Kuchařka: Danca