- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 cibule
- 30 g másla
- 1 lžíce oleje
- cca 400 g kuřecích stehen (vykoštěných a nakrájených na kostky)
- 100 g dýně (očištěné a nakrájené nebo nastrouhané)
- 320 g rýže na risotto
- cca 1/2 l kuřecího vývaru (i z kostky)
- sůl
- kari
- muškátový oříšek
- 2 mrkve (na malé kostičky)
- trochu mraženého hrášku
- vegeta
- parmazán
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nadrobno orestujeme na másle do sklovata a přidáme dýni. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme ponorným mixérem, nebo propasírujeme na pyré.
-
Mezitím na lžíci oleje orestujeme kuřecí maso.
-
To přidáme do hotového dýňového základu, přisypeme rýži, mrkev i hrášek, zalijeme vývarem a necháme pomalu dusit. Kontrolujeme, aby byla rýže al dente a nerozvařila se. Při hlídání už můžeme dochutit vegetou, nebo solí, muškátovým oříškem a kari.
-
Když je hotovo, můžeme přidat sušenou petrželku či jiné bylinky a necháme bokem dojít cca 5 minut.
Podáváme a sypeme parmazánem.
Poznámka od kuchařky
Inspirováno tímto receptem a poupraveno „k obrazu svému“ … 🙂
Kuchařka: Reny2