Houbová polévka s pórkem, brokolicí a řapíkatým celerem

69
- reklama -

Suroviny

2 PL másla
2 hrsti lesních hub
1/2 řapíkatého celeru
1/2 pórku
2-3 brambory
1/2 litru vody
sůl
pepř
bobkový list
nové koření
hraška
libeček
čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce vložíme dvě polévkové lžíce másla a necháme rozpustit, omytou brokolici rozebereme na malé růžičky, přidáme omytý pokrájený pórek a stonky řapíkatého celere. Vše orestujeme, vložíme pokrájené lesní houby / zmražené nebo čerstvé, zalijeme horkou vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření a dáme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Asi po 15 – 20 minutách vsypeme do vařící polévky nakrájené brambory a povaříme téměř doměkka. Koření odstraníme. Nakonec polévku zahustíme Hraškou, rozmíchanou ve vodě a necháme ještě chvíli povařit. Podle chuti dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme čerstvou nebo sušenou majoránkou a libečkem.

Poznámka od kuchařky

Houby můžeme použít u sušené, namočené ve vodě.