
Suroviny
4-6 porcí
- nasekané kuřecí kousky bez kůže
- 1/2 hlávky menšího zelí
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1/2 lžíce mleté papriky
- 3 lžíce oleje
- trochu čerstvě drceného pepře
- súl
- 1 celé balení těstovin Riscossa, nebo nějaké vrtulky
Postup přípravy receptu
-
Na oleji si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, k ní přidáme nasekané kousky kuřete(měla jsem 2 stehna) bez kůže (ty můžeme uvařit a tekutinu použít jako vývar), kousky osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.
-
Zatím si nakrouháme zelí, pak dáme ke kuřeti papriku, připravené zelí, které také chvíli osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme.
-
Během dušení dáme ještě rajčatový protlak, dosolíme, dusíme doměkka a ke konci dáme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulku.
-
Uvaříme si těstoviny al dente a promícháme je s kuřecím sosem, kterého uděláme tolik, abychom měli jídlo pěkně mokré.
Poznámka od kuchařky
Jídlo je to rychlé a k chuti řeknu jen, že manžel si 2x přidal a já se těšila, že zbyde ještě na zítra k obědu-takto ani omylem.
Kdo by nechtěl vývar z kůží, může použít 1/2 kostky zlatého slepičího bujónu, nebo jeden zeleninový!