
Suroviny
3 velké porce
- 500 g kuřecích srdíček(1 balení)
- kuřecí skelet(můžeme vynechat)
- trocha muškátového oříšku
- 10 kuliček vícebarevnéjo pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 lžíce Podravky nebo 1 kostka slepičího bujonu
- snítka libečku
- celeru
- l vody
- dále budeme potřebovat
- 1 lžíci oleje
- 1 malou cibuli
- houby kloboučky malých bedliček
- houby suchohřiby (nožky)
- špetku drceného kmínu
- lžíci horké vody
- uvařená srdíčka
- 200 ml vývaru ze srdíček
- 2 lžíce sladké sojové omáčky do Vitany
- 1 vrchovatá lžička solamylu rozmíchaná ve 100 ml studené vody
- čerstvé nasekané bylinky/použila jsem celer
- libeček
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka opláchneme, vložíme do studené vody společně s kořením a uvaříme doměkka (v papiňáku 30 minut).
-
Mezitím si v kastrolu na oleji orestujeme do sklovita nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kloboučky bedlí, na poloviny překrojené nožky suchohřibů a drcený kmín. Zakápneme lžící horké vody a pod pokličkou 10 minut podusíme.
-
Do podušené hříbkové směsi přidáme měkká srdíčka, nasekané bylinky, podlijeme 200ml vývaru a bez pokličky necháme silným varem odvařit polovinu tekutiny.
-
Přidáme sojovou omáčku, zakryjeme poklicí a na slabém plameni dusíme 10 minut. Poté přidáme ve vodě rozmíchaný solamyl a 1-2 minuty provaříme. Dle potřeby dochutíme solí a podáváme. Jako příloha se hodí těstoviny, rýže, nebo různé noky/špecle.
Poznámka od kuchařky
My jsme měli s rýží z papiňáku a se smaženými nočky. Chutnalo obojí:-)