- reklama -
Suroviny
- 1 kg vypeckovaných zralých švestek
- 200 g cukru
- 1/2 lžíce mleté skořice
- 3 hřebíčky
- 5 lžic rumu
Postup přípravy receptu
-
Zralé švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a dáme do hrnce s pevným dnem vařit. Podle potřeby podlijeme malým množstvím vody, ale pokud je ovoce dostatečně zralé, pustí si šťávu samo. Přidáme hřebíček a skořici a za občasného zamíchání vaříme, až se švestky rozvaří.
-
Poté vmícháme cukr a ještě 10 minut vaříme.
-
Nakonec odstavíme z plotny, vmícháme rum a plníme do skleniček.
-
Sterilujeme při 85°C 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram