
Suroviny
Tortova forma s odnimatelnym rafom, priemer 24 cm
- 125 ml hrubé mouky (160 g)
- 125 ml dětské krupice (160 g)
- 125 ml cukru krystalu (200 g)
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 1 kg očištěných a oloupaných jablek
- hrst vlašských ořechů
- 125 g másla
- máslo na vymazání formy
- strouhaný kokos na vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná a jader zbavená jablka nastrouháme. Mouku, krupici, cukr a prášek do pečiva smícháme dohromady, dejte si záležet, aby to bylo opravdu důkladně.
-
Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Samozřejmě, pokud nemáte po ruce kokos, vysypte ho např. hrubou moukou, nebo dětskou krupicí.
-
Na dno formy nasypeme 1/3 sypké směsi. Na sypkou směs navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek (šťávu nevymačkávejte). Jablka posypeme nahrubo nasekanými jádry vlašských ořechů.
-
Tuto vrstvu zasypeme druhou třetinou sypké směsi. Na mouku navrstvíme druhu polovinu jablek, pokud máte, tak ještě posypte ořechy. No a na jablka dáme poslední třetinu sypké směsi.
-
Po povrchu poklademe všechno máslo a dáme péct do vyhřáté trouby na 30 -45 minut. Necháme vychladnout a porcujeme.
Poznámka od kuchařky
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na