- reklama -
Suroviny
- 390 g hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 10 g čerstvého droždí
- 100 g černých oliv
- hrubá mořská sůl
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje.
-
Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme droždí.
-
Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.
-
Poté těsto vyndáme na lehounce vymazaný plech a vytvoříme z něj placku.
-
V pravidelných odstupech do ní zatlačíme olivy, posypeme hrubou mořskou solí a ještě trochu rozmarýnu a potřeme druhou lžící oleje (já jsem použila olej ze sušených rajčat – ty můžeme nakonec přidat také).
-
Necháme ještě 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C půlhodinku dozlatova.
-
Je skvělá teplá, ale dobře chutná i druhý den.
Poznámka od kuchařky
Inspirace časopisem Albert v kuchyni, převedeno pro použití domácí pekárny.
Kuchařka: Eliza