Dýně Hokkaido pečená s bramborem, okořeněná drcenou hlívou a bylinkami

83
- reklama -

Suroviny

1 dýně Hokkaido
4-5 brambor
2-3 polévkové lžíce drcené hlívy ústřičné
sůl
čerstvě nadrcený pepř
olivový olej
čerstvý tymián

Postup přípravy receptu

  1. Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a pokrájíme na osminky.

  2. Brambory omyjeme a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky.

  3. Drcenou hlívu ústřičnou promícháme se solí, nadrceným tymiánem a drceným pepřem.

  4. Brambory vložíme na plech s pečícím papírem, posypeme směsí z hlívy, zakapeme olivovým olejem.

  5. Dáme zapéci na plech s pečícím papírem na 170 stupňů do předehřáté trouby.

  6. Když jsou brambory poloměkké, přidáme zapéci i dílky stejně okořeněné dýně. Pečeme do měkka.

    Podáváme s tousty nebo samotné, jen jako chuťovku.

Poznámka od kuchařky

Hlívu si sušíme doma, pak ji nadrtíme s bylinkami. Nebo je k dostání na :

http://www.hliva-ustricna.cz/