
- reklama -
Suroviny
- 1 dýně Hokkaido
- 4-5 brambor
- 2-3 polévkové lžíce drcené hlívy ústřičné
- sůl
- čerstvě nadrcený pepř
- olivový olej
- čerstvý tymián
Postup přípravy receptu
-
Dýni dobře omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a pokrájíme na osminky.
-
Brambory omyjeme a pokrájíme na půlky nebo na čtvrtky.
-
Drcenou hlívu ústřičnou promícháme se solí, nadrceným tymiánem a drceným pepřem.
-
Brambory vložíme na plech s pečícím papírem, posypeme směsí z hlívy, zakapeme olivovým olejem.
-
Dáme zapéci na plech s pečícím papírem na 170 stupňů do předehřáté trouby.
-
Když jsou brambory poloměkké, přidáme zapéci i dílky stejně okořeněné dýně. Pečeme do měkka.
Podáváme s tousty nebo samotné, jen jako chuťovku.
Poznámka od kuchařky
Hlívu si sušíme doma, pak ji nadrtíme s bylinkami. Nebo je k dostání na :
http://www.hliva-ustricna.cz/
Kuchařka: varilamyskakasicku