Cuketovo – dýňová hořčice

106
- reklama -

Suroviny

1 kg cukety
0,5 kg dýně
100 ml bílého vinného octa
5 lžic cukru (hnědého)
2 lžíce soli
200 g plnotučné hořčice plnotučná
1 feferonka
4 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
100 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a dýni oloupeme a vydlabeme semínka, pokrájíme a vložíme do kastrolu.

  2. Feferonku bez semínek a ostatní suroviny přidáme k cuketě a dýni.

  3. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme cca 40 minut.

  4. Rozmixujeme ponorným mixérem a hladkou směs naléváme do sklenic s víčkem.

  5. Sterilizujeme při teplotě 90°C cca 10 – 15 minut.

Poznámka od kuchařky

Dýni jsem použila hokaido, myslím že použít jinou nebude vadit.Hořčici si dochuťte podle své chuti,kdo má rád dá hořčici dijonskou, třeba více česneku, čerstvý zázvor, více cukru nebo soli, prostě kdo jak má rád :).