Barevná dušená kapusta s uzenou slaninou a pečená domácí uzená krkovice

64
- reklama -

Suroviny

800 g domácí uzené krkovice
1 menší kapusta
1 velká cibule
250 g uzené slaniny
1 brambora
1 stroužek česneku
1-2 lžíce sádla
cukr
ocet
pepř bílý
sůl
1 dl vývaru, nebo vody
něco zeleného na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu zbavíme vrchních listů a nakrájíme na proužky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek prolisujeme a bramboru oloupeme a nastrouháme na jemno.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrolku na rozehřátém sádle osmažíme cibuli se slaninou do sklovita a přidáme pokrájenou kapustu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a necháme dusit. Po chvíli přidáme nastrouhaný brambor, česnek a dusíme dále do změknutí kapusty.
    Dochutíme trochou octa a cukru (není nutné), ochutnáme a je-li potřeba, ještě solí a pepřem.

  3. Uzené zabalíme do alobalu a pečeme nejprve 15 minut na 200°C a pak stáhneme na 100°C a pečeme dalších cca 40 minut. Kontrolujeme.

  4. Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s kapustou, zdobené něčím zeleným.
    Jako příloha jsou vhodné máslové brambory.

Poznámka od kuchařky

Domácí uzené mé : https://www.toprecepty.cz/recept/60156-me-domaci-u…