![Barevná dušená kapusta s uzenou slaninou a pečená domácí uzená krkovice_5ff696f5d9f79.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/barevna-dusena-kapusta-s-uzenou-slaninou-a-pecena-domaci-uzena-krkovice_5ff696f5c7e72.jpeg)
Suroviny
- 800 g domácí uzené krkovice
- 1 menší kapusta
- 1 velká cibule
- 250 g uzené slaniny
- 1 brambora
- 1 stroužek česneku
- 1-2 lžíce sádla
- cukr
- ocet
- pepř bílý
- sůl
- 1 dl vývaru, nebo vody
- něco zeleného na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Kapustu zbavíme vrchních listů a nakrájíme na proužky, cibuli a slaninu na kostičky, česnek prolisujeme a bramboru oloupeme a nastrouháme na jemno.
-
V kastrolku na rozehřátém sádle osmažíme cibuli se slaninou do sklovita a přidáme pokrájenou kapustu, osolíme, opepříme, trochu podlijeme a necháme dusit. Po chvíli přidáme nastrouhaný brambor, česnek a dusíme dále do změknutí kapusty.
Dochutíme trochou octa a cukru (není nutné), ochutnáme a je-li potřeba, ještě solí a pepřem. -
Uzené zabalíme do alobalu a pečeme nejprve 15 minut na 200°C a pak stáhneme na 100°C a pečeme dalších cca 40 minut. Kontrolujeme.
-
Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s kapustou, zdobené něčím zeleným.
Jako příloha jsou vhodné máslové brambory.
Poznámka od kuchařky
Domácí uzené mé : https://www.toprecepty.cz/recept/60156-me-domaci-u…