Suroviny
6 porcí
- Těsto:
- 3 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- Krém:
- 200 g másla
- 100 g hořké čokolády
- 1 čokoládový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 300 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Pudinkový prášek rozmícháme ve studeném mléce a uvaříme. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.
-
Hrnec s pudinkem dáme do studené vodní lázně a mícháme, dokud pudink nevychladne.
-
Plech vyložíme pečícím papírem a jemně potřeme olejem.
-
Mouku promícháme s kakaem a kypřícím práškem.
-
Celá vejce s cukrem dobře vyšleháme a poté zašleháme moučnou směs.
-
Těsto vylijeme na plech a urovnáme.
-
Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 8 – 10 minut (dle trouby).
-
Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
-
Změklé máslo vyšleháme s cukry a po částech zašleháme uvařený pudink.
-
Upečený plát obrátíme, stáhneme papír a nakrájíme na 3 stejné díly.
-
Každý díl potřeme vrstvou krému, dáme na sebe a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky. Povrch můžeme posypat mletými mandlemi, nebo kokosem.
-
Před krájením řezy vychladíme.
Poznámka od kuchařky
Moučník vypadá složitě, ale zvládne ho i začátečník. Nerovné okraje plátu odkrojíme. Stejné díly lze nakrájet např. přiložením formy na chlebíček.