Vepřové kostky s rajčaty, paprikou a řapíkatým celerem

145
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

600 g vepřového masa (měla jsem ořez)
1 větší cibuli
1 velkou žlutou papriku
3 větší rajčata
4-5 řapíků celeru i se středovými lístky
3 stroužky česneku
čerstvě namletý pepř
trochu bazalky
1 lžíce hladké mouky
masox (nemusí být)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, česnek na plátky, rajčata a celer na menší kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji osmažíme cibuli, když začne růžovět tak přidáme maso, hodně ho orestujeme, dusíme nejprve ve vlastní šťávě pak přidáme trochu vývaru, nebo jen vody, osolíme, opepříme a necháme dusit dál.

  3. Až je maso poloměkké tak tam dáme připravenou zeleninu, česnek, bazalku, dolijeme vývarem a dusíme do měkka, pak si rozmícháme mouku v trošce vody, zahustíme omáčku a vaříme ještě 10-15 minut.

Poznámka od kuchařky

Podávala jsem s těstovinami.