- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 600 g vepřového masa (měla jsem ořez)
- 1 větší cibuli
- 1 velkou žlutou papriku
- 3 větší rajčata
- 4-5 řapíků celeru i se středovými lístky
- 3 stroužky česneku
- čerstvě namletý pepř
- trochu bazalky
- 1 lžíce hladké mouky
- masox (nemusí být)
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriku na proužky, česnek na plátky, rajčata a celer na menší kousky.
-
Na oleji osmažíme cibuli, když začne růžovět tak přidáme maso, hodně ho orestujeme, dusíme nejprve ve vlastní šťávě pak přidáme trochu vývaru, nebo jen vody, osolíme, opepříme a necháme dusit dál.
-
Až je maso poloměkké tak tam dáme připravenou zeleninu, česnek, bazalku, dolijeme vývarem a dusíme do měkka, pak si rozmícháme mouku v trošce vody, zahustíme omáčku a vaříme ještě 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s těstovinami.
Kuchařka: Bibinka