
Suroviny
2-3 porce
- 3 malé zelené cukety (cca 10 cm)
- 1/2 dýně Hokaido
- 1 cm plátek másla
- 125 g brynzy
- 250 ml 33% smetany
- špetka soli
- hrubě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou dýni nakrájíme na hrubší kostky, cuketu na podobně velké kousky.
-
Na rozehřátou pánev dáme plátek másla a vložíme dýni. Malinko osolíme, opepříme a necháme restovat cca 7-10 minut, podle velikosti kostek.
-
Po orestování vložíme k dýni cuketu a tu už podusíme cca 5 minut, aby byla „na skus“.
-
Až je zelenina orestovaná dle našich představ, přemístíme veškerý obsah pánve bokem na talíř nebo misku a do pánve rozdrobíme kostku brynzy, podlejeme smetanou a čekáme, až se brynza rozpustí a omáčka má jemnou konzistenci.
-
Před koncem vaření vložíme zeleninu zpět a minutku společně prohřejeme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Já jsem tuto směs měla jako přílohu k pečenému uzenému masu, ale dovedu si to představit i s opečeným toustem.
Opatrně se solí, brynza už je slaná dost 😉









