Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená

101
- reklama -

Suroviny

2 hodně velká kuřecí křídla
30 g celeru nastrouhaného nahrubo
30 g dýně Hokkaido nastrouhané nahrubo
50 g celeru nakrájeného (na kostičky)
50 g dýně Hokkaido nakrájené (na kostičky)
2 ks řapíků celeru nakrájených najemno
2 x kávovou lžičku másla
1/2 cm silný plátek másla
80-100 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
zelené bylinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. V misce si promícháme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhaný celer a dýni společně s trochou soli a pepře.


    Zobrazit celý recept

  2. Z křídel odřízneme špičky. Do křídel v místě ohybu opatrně prstem zajedeme pod kůži. Tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme promíchanou zeleninou a oříškem másla. Lehce osolíme a můžeme zajistit jedním párátkem.

  3. Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme z obou stran opéct naplněná křídla. Podlijeme vínem, zasypeme na kostky nakrájenou zeleninou, přidáme řapíky celeru a přiklopíme poklicí. Mírným varem dusíme 20 minut. V závěru necháme šťávu dle potřeby zredukovat a podle chuti dokořeníme. Měkká křídla v ohybu rozřízneme, položíme na talíř s bramborovou kaší a přelijeme vydušenou šťávou.

Poznámka od kuchařky

Máme rádi různé maso v zelenině. Podobně a s trošku odlišnou zeleninou jsem plnila kuřecí plát a bylo to chutné. Tak mě napadla taková celkem rychlá a nenáročná úprava z dobře dostupných surovin. Snad někomu příjde vhod.