
Suroviny
individuálně
- Kuřecí kůže (pokud je neseženeme použijeme kůže z kuřecích horních stehen-steaků)
- 1 cibule
- 2-3 kusy kuřecích jater
- olej
- 2 krajíce chleba
- mléko
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- celý kmín
- muškátový květ
- česnek
- vejce
- petrželová nať
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájená játra a odstavíme.
-
Směs osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a muškátový květ.
-
Chleba nakrájíme na kostičky a rozmočíme ho v mléce, nebo ve vodě. Pak jej pořádně vyždímáme a přidáme ke směsi jater a cibule.
-
Celou směs promícháme, přidáme vajíčko.
-
Na desku si nachystáme vyrovnané kůže, navrstvíme na ně játrovou směs a zabalíme do balíčků, které dáme do pekáčku těsně vedle sebe.
-
Osolíme, posypeme grilovacím kořením a celým kmínem, zalijeme troškou vody a přiklopené dáme do rozpálené trouby na 15 minut.
-
Pak odkryjeme a pečene ještě zhruba 15 minut na barvu.
Podáváme s vařeným, nebo opečeným bramborem, případně jen se zeleninou.
Poznámka od kuchařky
http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/levne-a-ch…
Přidávám zdroj z TNCZ, kde mne tento rychlý a levný recept zaujal. Musím říct, že mne rozhodně nezklamal. Pokud neutrefíme množství náplně, můžeme ji zamrazit a použít do různých kapes třeba z vepřového masa.
Kuřecí kůže v SM kraji neseženeme, nevím, jak v jiných krajích. Takže se mi zdály nejvhodnější právě kůže z kuřecích steaků.