Nadívané kuřecí kůže

52
- reklama -

Suroviny
individuálně

Kuřecí kůže (pokud je neseženeme použijeme kůže z kuřecích horních stehen-steaků)
1 cibule
2-3 kusy kuřecích jater
olej
2 krajíce chleba
mléko
sůl
pepř
grilovací koření
celý kmín
muškátový květ
česnek
vejce
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájená játra a odstavíme.

  2. Směs osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek a muškátový květ.

  3. Chleba nakrájíme na kostičky a rozmočíme ho v mléce, nebo ve vodě. Pak jej pořádně vyždímáme a přidáme ke směsi jater a cibule.

  4. Celou směs promícháme, přidáme vajíčko.

  5. Na desku si nachystáme vyrovnané kůže, navrstvíme na ně játrovou směs a zabalíme do balíčků, které dáme do pekáčku těsně vedle sebe.

  6. Osolíme, posypeme grilovacím kořením a celým kmínem, zalijeme troškou vody a přiklopené dáme do rozpálené trouby na 15 minut.

  7. Pak odkryjeme a pečene ještě zhruba 15 minut na barvu.

    Podáváme s vařeným, nebo opečeným bramborem, případně jen se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/levne-a-ch…

Přidávám zdroj z TNCZ, kde mne tento rychlý a levný recept zaujal. Musím říct, že mne rozhodně nezklamal. Pokud neutrefíme množství náplně, můžeme ji zamrazit a použít do různých kapes třeba z vepřového masa.

Kuřecí kůže v SM kraji neseženeme, nevím, jak v jiných krajích. Takže se mi zdály nejvhodnější právě kůže z kuřecích steaků.