Suroviny
- 500 ml vody
- 500 ml vodky
- 750 g krupicového cukru
- 187 g instantní kávy
- špetka práškové vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu
Postup přípravy receptu
-
Za občasného míchání svaříme vodu s cukrem a kávou, až se obě suroviny dokonale rozpustí a vytvoří hustý sirup.
-
Po přejití varem přidáme vanilku.
-
Necháme vychladnout a promícháme s vodkou.
-
Plníme do sklenic přes plátýnko a při pokojové teplotě necháme stát tři až šest týdnů, po celou dobu odháníme případné degustátory, pokud možno degustujeme raději jen sami !!!! Chutě jednotlivých složek se prolnou a rozleží.
Poznámka od kuchařky
Kahlúa je jemný kávový likér temně hnědé barvy, který je vyráběn z té nejlepší mexické kávy se špetkou vanilky. Kombinace kávy, vanilky a rumu dává likéru jedinečnou, temnou a lahodnou chuť.
Jsem si vědoma, že toto není originál, ale výměna rumu za vodku snad nezpůsobí mexicko-českou krizi :-D.
Zdrojem je Gurmet.