Česneková omáčka s anglickou slaninou

52
- reklama -

Suroviny
3 porce

100 g plátkové anglické slaniny
8 stroužků česneku (českého)
500 ml plnotučného mléka
180 g zakysané smetany 15%
2 lžičky vegety Chuť jara (Kuchárek)
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce na sucho osmahneme. Poprášíme moukou, promícháme a chvíli mícháme.

  2. Zalijeme mlékem, přidáme vegetu a na jemno nastrouhané stroužky česneku. Promícháme a asi 10 minut povaříme.

  3. Na závěr vmícháme zakysanou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme.

  4. Podáváme s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Podáváme i s vařeným masem dle vlastního výběru, já dala vařenou hovězí slabinu.