Perníková roláda II.

42
- reklama -

Suroviny

4 vejce
1 lžíce medu
350 g moučkového cukru
580 g hladké mouky
1 lžička skořice
2 – 3 hřebíčky mleté
1 rovná lžička sody (bicarbony)
1 balíček perníkového koření
Náplň:
povidla
ořechy (může být i kandovaná pomerančová kůra nebo kandované ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto necháme uležet přes noc, rozvážíme na 6 stejných částí, každý díl rozválíme na obdelník (úzký a dlouhý přes celý velký plech – t.j. tak, aby se závin zatočil maximálně 4x – tlustější by se nepropekl – těsto vyválet tence, tak na 2,5 mm).


    Zobrazit celý recept

  2. Potřeme povidly (povidla můžeme trochu rozehřát v mikrovlnce – pozor, nepotírat moc horkými, závin by se rozpouštěl), posypeme na kousky nasekanými ořechy (můžeme posypat i krystalovým cukrem – já jsem to trochu posypala – po upečení už nesypu práškovým) a zavineme.

  3. Povrch rolády potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme 3 rolády najednou, dostatečně od sebe daleko, hodně nabydou.

  4. Pečeme je při stejné teplotě jako perníčky vykrajované.

Poznámka od kuchařky

Opět recept od kamarádčiny švagrové, která k němu dodává:

Užší záviny se lépe propečou a lépe vypadají na talířku. Peču jenom z půl dávky, když rolády rozkrájím na 1 cm kolečka, je toho i tak hodně.