
Suroviny
4 – 5 porcí
- olivový olej
- 1 cibule
- 1,5 l zeleninový vývar
- 2 mrkve
- kousek celeru
- petržel
- 1 rajče
- růžičková kapusta (malé kapustičky cca 10 ks)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- ovesné vločky
- 1 vejce
- petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství olivového oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme zeleninový vývar, dále na malé kostičky nakrájenou zeleninu – mrkev, celer a petržel, necháme chvíli vařit, dokud zelenina nezměkne.
-
Poté přidáme nakrájené malé kapustičky a nakrájené rajče, opět chvíli vaříme, dokud kapusta nebude měkká, dále už jen přidáme prolisovaný česnek a dáme libovolné množství ovesných vloček, osolíme, opepříme a povaříme, nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a posypeme čerstvou petrželkou.
-
Polévka je vynikající, má obrovské množství prospěšných látek, je vhodná i při dietách a zvýší naši obranyschopnost a zahřeje organismus.
Poznámka od kuchařky
– je možné dát si i jinou zeleninu, nejlepší je však kořenová a doporučuji NEVYNECHAT tu kapustu, ta tam dělá to hlavní, navíc je polévka bez mouky, bez jíšky a je přitom super hustá (záleží samozřejmě na množství zeleniny), navíc, místo klasického oleje je olej olivový, což je zdravé