Super zdravá polévka

71
- reklama -

Suroviny
4 – 5 porcí

olivový olej
1 cibule
1,5 l zeleninový vývar
2 mrkve
kousek celeru
petržel
1 rajče
růžičková kapusta (malé kapustičky cca 10 ks)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
ovesné vločky
1 vejce
petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství olivového oleje osmahneme na kostičky pokrájenou cibuli, poté přidáme zeleninový vývar, dále na malé kostičky nakrájenou zeleninu – mrkev, celer a petržel, necháme chvíli vařit, dokud zelenina nezměkne.

  2. Poté přidáme nakrájené malé kapustičky a nakrájené rajče, opět chvíli vaříme, dokud kapusta nebude měkká, dále už jen přidáme prolisovaný česnek a dáme libovolné množství ovesných vloček, osolíme, opepříme a povaříme, nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a posypeme čerstvou petrželkou.

  3. Polévka je vynikající, má obrovské množství prospěšných látek, je vhodná i při dietách a zvýší naši obranyschopnost a zahřeje organismus.

Poznámka od kuchařky

– je možné dát si i jinou zeleninu, nejlepší je však kořenová a doporučuji NEVYNECHAT tu kapustu, ta tam dělá to hlavní, navíc je polévka bez mouky, bez jíšky a je přitom super hustá (záleží samozřejmě na množství zeleniny), navíc, místo klasického oleje je olej olivový, což je zdravé