
Suroviny
- 500 g kvalitního mletého masa
- 1 větší cibule nebo 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce kaparů
- Sůl
- pepř – dle chuti
- Sádlo nebo jiný tuk na smažení
- Hlubší pánev typu wok
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli a rozvoníme 2 stroužky česneku, nasekaného na plátky.
-
Vhodíme maso, které trpělivě oddělujeme od sebe na jednotlivé kousky, aby se nespekly v jeden kus, a opékáme do zešednutí masa po všech stranách. Teprve nyní osolíme a opepříme.
-
Podlijeme troškou vývaru a dusíme za občasného míchání asi 30 minut.
-
Kapary propláchneme (pokud byly v nálevu) a nasekáme na kousky a přidáme k masu, podusíme ještě cca 6 minut, vhodíme prolisované zbylé 2 stroužky česneku a vypneme plotýnky, necháme odpočinout.
-
Jako přílohu jsem udělala máslové šťouchané brambory se stroužkem česneku, rozmarýnem a bazalkou
Zdrojem je upravený recept z Velké kuchařky Viléma Vrabce.
Poznámka od kuchařky
Se solí opatrně, kapary bývají slané, takže maso zpočátku mírně osolte a až na konci dochuťte