
Suroviny
2-3 porce
- 2 silnější plátky plecka po 250g kus
- 100 g Nivy
- 1/2 plodu Kaki
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 červená cibule
- 2 lžíce oleje
- drcený 4 barevný pepř
- sůl
- 1/2 kostky zeleninového bujonu
- voda na podlití
- provázek na utažení závitků
Postup přípravy receptu
-
Sýr a oloupané kaki nakrájíme na drobnější kostky, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky.
-
Z celého ořechu plecka vcelku si nařežeme 2 plátky (viz fotopostup), nebo zakoupíme již nařezané plátky. Maso rozklepeme na pláty, které po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Plátky z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek dáme polovinu sýra a kaki a zavineme do závitku. Závitky zajistíme jehlou, nebo nití.
-
V kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli. Až začne růžovět, přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Poté je podlijeme zhruba do jedné čtvrtiny horkou vodou, rozdrobíme bujon a přiklopíme poklicí. Na mírném plameni za občasného dolévání vodou dusíme cca 40 minut doměkka.
-
Cibuli také můžeme orestovat v papiňáku, poté vložíme osmahnout závitky, které poté podlijeme 200ml horké vody. Rozdrobíme bujon, papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 25 minut.
-
Měkké závitky vytáhneme z hrnce, odstraníme nitě, maso nařežeme na silnější plátky a uchováme v teple.
-
Vydušenou šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Hrnec dáme nazpět na sporák a silným varem zredukujeme šťávu do hustější konzistence.
Horkou šťávu dáme na talíře, přidáme plátky masa a podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:suroviny v mé lednici:-)