Litrový litý perník

56
- reklama -

Suroviny

1 litr polohrubé mouky
1/2 litru cukru
1/2 litru mléka
1/4 litru oleje
3 vejce (nebo 2 veliká)
2 lžíce marmelády
2 lžíce kakaa
2 prášky do pečiva
3 lžičky perníkového koření
Můžete přidat i mletou skořici, citrónovou nebo pomerančovou kůru, kandované ovoce, sekané oříšky, mandle….

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, dobře promícháme, aby v těstě nebyly žmolky mouky a vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme spíš na maličko nižší teplotu, aby mohlo těsto dobře vyběhnout a nepopraskalo (asi 170°C). Zkoušíme špejlí, jestli je perník dost propečený.

    Hotový můžeme jen pocukrovat, popř. polít citrónovou nebo čokoládovou polevou.

    Já jsem ještě syrové těsto, před vložením do trouby, posypala kokosem – perník po něm hezky lehce voní.

Poznámka od kuchařky

Perníků tu máme víc, tenhle ne. Ten jemu nejbližší přidávám do podobných….http://www.toprecepty.cz/recept/24647-pernik-podle…

Tento litrový perník je nadýchaný a vhodný na veliký plech.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/