
- reklama -
Suroviny
- 2-3 větší sardinky (cca 400 g – Korunní sardinky)
- 4 PL kysaného pokrájeného zelí bez nálevu
- 4 PL zeleninové směsi k přípravě salátu bez nálevu
- 4 PL zakysané smetany (nebo bílého jogurtu)
- špetka pepře
- špetka cukru moučky
- sůl podle chuti
- 1/2 červené papriky (ve sladkokyselém nálevu)
- cukr moučka – podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Sardinky, červenou papriku a kysané zelí pokrájíme na drobné kostičky. Přidáme na drobno pokrájenou všechnu zeleninu a zakysanou smetanu. Dochutíme pepřem, solí, cukrem moučkou, vše dobře zamícháme a dáme do chladu. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
V Korunních sardinkách je i hodně naložené cibule, tak tu tam taky pokrájím na kostičky, ta dělá hodně dobrou chuť celému salátu.
Kuchařka: varilamyskakasicku