
- reklama -
Suroviny
3 porce
- rýže
- 250 g srdíčka kuřecí
- mražená zeleninová směs (mrkev, žampiony, celer atd.)
- cibule
- Podravka
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí srdíčka očistíme a povaříme v osolené vodě s Podravkou do změknutí.
-
Mezitím v jiném kastrůlku osmahneme na sluneč. oleji cibuli s trochou mražené zeleninové směsi do polévky.
-
Potom přidáme propláchnutou rýži a uvařená srdíčka.
-
Vše lehce promícháme, přilijeme vývar ze srdíček, případně přisolíme, přiklopíme pokličkou a zapečeme cca 45 minut při 140°C.
-
Můžeme posypat sýrem. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
PS: pokud vám zbude vývar ze srdíček, tak k němu můžete přidat čínské nudle a máte z toho ještě celkem dobrou jednoduchou polévku.
Kuchař: cekrops