
- reklama -
Suroviny
- 1 červená řepa
- 2-3 lžíce strouhaného Parmazánu
- kuskus
- Na vaření řepy:
- anýz
- bobkový list
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Během toho musíme do hrnce přidávat vroucí vodu (z rychlovarné konvice), protože se voda bude rychle vypařovat a řepa by tak po čase nebyla zcela ponořena. Po uvaření řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
-
Vychladlou !! řepu smícháme s parmazánem a kuskusem (ten připravíme tak, že jej zalijeme vroucí vodou a 2 minutky necháme bobtnat).
Poznámka od kuchařky
Opravdu mile mě překvapila chuť tohoto pokrmu. Dokonce se dostal i na vrchní příčky mých nejoblíbenějších jídel 😉 Pro milovníky řepy – rozhodně stojí za vyzkoušení!
Kuchařka: Lucie95