- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 řapíků celeru
- 1,5 litru vody
- 1 lžička soli
- 1/2 kostky bujónu
- 1 malá konzerva sterilovaného hrášku
- 4 – 5 lžic světlé hotové jíšky
- 10 dkg libové slaniny
- 1 starší houska
- 1 lžíce sádla
- sušená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vařící vody dáme vařit omyté řapíky nakrájené na menší kusy. Vaříme je asi 20 minut.
-
Starší housku nakrájíme na kostičky a na sádle je osmažíme do červena.Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce jí na sucho opečeme.
-
Uvařené řapíky rozmixujeme ponorným mixérem a dáme opět vařit. Zahustíme jíškou, krátce povaříme, ochutíme kouskem bujónu a přidáme vodou propláchnutý hrášek. Necháme přejít varem, vmícháme sušenou petrželku a odstavíme.
-
Jednotlivé porce na talíři doplníme osmaženou houskou a slaninou.
Kuchařka: JanaB1