Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

5 řapíků celeru
1,5 litru vody
1 lžička soli
1/2 kostky bujónu
1 malá konzerva sterilovaného hrášku
4 – 5 lžic světlé hotové jíšky
10 dkg libové slaniny
1 starší houska
1 lžíce sádla
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vařící vody dáme vařit omyté řapíky nakrájené na menší kusy. Vaříme je asi 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Starší housku nakrájíme na kostičky a na sádle je osmažíme do červena.Slaninu nakrájíme na nudličky a krátce jí na sucho opečeme.

  3. Uvařené řapíky rozmixujeme ponorným mixérem a dáme opět vařit. Zahustíme jíškou, krátce povaříme, ochutíme kouskem bujónu a přidáme vodou propláchnutý hrášek. Necháme přejít varem, vmícháme sušenou petrželku a odstavíme.

  4. Jednotlivé porce na talíři doplníme osmaženou houskou a slaninou.