Česnekovo – bylinková hovězí líčka

70
- reklama -

Suroviny

1000 g hovězích líček
4-6 stroužků česneku
barevný pepř
černý pepř
150 g cibule
500 ml silného vývaru
2 – 3 lžíce rajčatového protlaku
čerstvý tymián
olej
sypká červená paprika
máslo
sůl
( červené víno, množsvtí dle každého)

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů.

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda.

  3. Líčka vyjmeme a do výpeku přidáme pokrájené plátky česneku, cibule a orestujeme.

  4. Přimícháme rajčatový protlak, sypkou červenou papriku, hrubě nasekané stonky tymiánu, ještě jednou vše promícháme, vložíme zpět orestovaná líčka a zalijeme silným hovězím vývarem + (vínem).

  5. Tlakový hrnec uzavřeme a dáme na 40-45 minut vařit. Nejdříve na vyšší teplotu. Od doby prvního zasyčení, snížíme teplotu a vaříme doměkka.

  6. Po otevření tlakového hrnce měkká líčka vyjmeme. Omáčku, podle potřeby dál ještě svaříme a zatáhneme máslem nebo naopak ještě naředíme vývarem. (můžeme posypat podle potřeby hladkou moukou).

  7. Líčka vložíme zpět do nádoby prohřát. Podáváme buď s těstovinami nebo se šťouchaným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Zvolila jsem výjimečně na líčka tlakový hrnec a maso bylo měkoučké. Dávám pokaždé se štouchaným bramborem, ale nějak jsme dnes potřebovali změnu po Vánocích, neboť brambor bylo nějak posledná dobou až moc, takže proto jinak. Jinak červení víno do líček je moc dobré a dá se tak i tak.