
Suroviny
- 60 g másla
- 4 bílky
- 150 g cukru
- špetka soli
- 40 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- 100 g mletých ořechů
- celé půlky ořechů na ozdobu
- Krém:
- 100 g moučkového cukru
- 150 g smetany na šlehání
- 2 lžičky instantní kávy
- 125 g hořké polevy nahrubo nastrouhané
Postup přípravy receptu
-
Krém: Smícháme 4 lžíce smetany a rozpustnou kávu do hrnečku.
-
Moučkový cukr zahřejeme až zkaramelizuje.
-
Přidáme zbylou smetanu a za stálého míchání povaříme.
-
Přidáme polevu a kávovou smetanu.
-
Přendáme do mísy a necháme cca 2 hodiny odstát.
-
Placičky: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Přisypeme cukr a šleháme tak dlouho až se rozpustí. Metličkou vmícháme sůl, mouku, kakao, mleté ořechy a rozpuštěné máslo.
-
Těstem naplníme cukrářský sáček s malým otvorem. Na pečící papír nastříkáme malé hromádky. Polovinu poklademe půlkami ořechů.
-
Na tu půlku kam dám ořech, dělám menší hromádku, protože se trošku víc roteče. Pečeme při 175°C.
-
Náplň rozmícháme mixérem na nízký stupeň, naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou.
-
Nastříkáme na kolečko a přikryjeme kolečkem s ořechy. Já dávám jen lžičkou hromádky, které k sobě připlácnu.