
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 200 ml mléka
- 100 g cukru
- 80 g rozpuštěného vlahého másla
- špetka soli
- 20 g droždí
- Krusta:
- 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě)
- 125 ml vody
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 sáček sušeného droždí
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout.
-
Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek, položíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě kynout.
-
Mezitím si připravíme těstíčko na krustu. Necháme chvilku odpočinout a potřeme jím vykynuté bulky. Těstíčko by mělo být tak husté, aby z bulek nestékalo.
-
Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Krusta pečením sama takhle hezky popraská.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: www.brydova.cz, upraveno
Tyhle hezké bulky jsem před časem zahlédla u paní Brýdové. Po pečlivém přečtení jejích poznámek k receptu jsem usoudila, že ani nám nebude sladkoslaná americká varianta moc chutnat. Chtěla jsem udělat rovnou slané bulky, ale pak mě napadlo, že bez cukru se asi vrchní vrstvička neudělá do těch pěkných červených křupavých tvarů. Takže jsem zvolila sladkou, buchtovou verzi. Bulky podle mého vylepšení byly nejen hezké, ale i dobré. Těsto je jemné a krusta pěkně křupe 🙂