- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí kůže (očistit a odstranit veškerý tuk – vyškvařit)
- kousek cibule
- mrkve
- celeru
- petržele
- 1 PL worcestru
- sůl
- pepř
- 1 menší cibuli
- 2 okurky sladkokyselé
- 1/2 červené papriky
- několik oliv
- cca 3 PL majonézy
- smíchané s bílým jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Kůži se zeleninou uvařit v osolené vodě, ale nerozvařit ! a nakrájet ji na jemné nudličky.
-
Pak zakapat worcestrem, dobře promíchat a chvíli nechat odležet.
-
Dále opepřit, přidat cibuli, okurku, papriku, olivy, majonézu, lehce promíchat a nechat uležet v chladu. Podávat s bílým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Kupuji kuřecí kostry na polévku – prodávají je i s kůží (vždy kostra s kůží z celého kuřete).
Uvařím vše, kostry i kůže se zeleninou – kůže vyndat dříve, aby se nerozvařily.
Vývar se zeleninou použít na polévku, obrané maso třeba do rizota.
Vyškvařený tuk lze použít pod cibulku nebo i na smažení.
Místo kůží lze samozřejmě použít kuřecí maso.
Kuchařka: Nadja