Salát z kuřecích kůží

127
- reklama -

Suroviny

2 kuřecí kůže (očistit a odstranit veškerý tuk – vyškvařit)
kousek cibule
mrkve
celeru
petržele
1 PL worcestru
sůl
pepř
1 menší cibuli
2 okurky sladkokyselé
1/2 červené papriky
několik oliv
cca 3 PL majonézy
smíchané s bílým jogurtem

Postup přípravy receptu

  1. Kůži se zeleninou uvařit v osolené vodě, ale nerozvařit ! a nakrájet ji na jemné nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak zakapat worcestrem, dobře promíchat a chvíli nechat odležet.

  3. Dále opepřit, přidat cibuli, okurku, papriku, olivy, majonézu, lehce promíchat a nechat uležet v chladu. Podávat s bílým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Kupuji kuřecí kostry na polévku – prodávají je i s kůží (vždy kostra s kůží z celého kuřete).

Uvařím vše, kostry i kůže se zeleninou – kůže vyndat dříve, aby se nerozvařily.

Vývar se zeleninou použít na polévku, obrané maso třeba do rizota.

Vyškvařený tuk lze použít pod cibulku nebo i na smažení.

Místo kůží lze samozřejmě použít kuřecí maso.