
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g rýže Basmati
- 2 lžíce ghee (nebo másla)
- 3 zelené kardamomy nakrojené
- 2 celé hřebíčky
- 3 kuličky černého pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky šafránu
- 400 ml vody
Postup přípravy receptu
-
Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde řada.
-
Na středním ohni rozehřejte hrnec s tlustým dnem a poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, hřebíčky a pepře a restujte 1 minutu. Přidejte rýži a restujte jí další 2 minuty.
-
Přidejte sůl, šafrán, vodu do směsi rýže a snižte plamen. Zaklopte hrnec a nechte rýži 20 minut podusit, dokud se nevyvaří všechna voda.
-
Přendejte rýži do velké ohřáté mísy a servírujte ji horkou.
Poznámka od kuchařky
Recept na indickou Pilau Rice
Na fotkách je dvojitá porce.
Kuchařka: arrefeena