Voňavá rýže se šafránem

109
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g rýže Basmati
2 lžíce ghee (nebo másla)
3 zelené kardamomy nakrojené
2 celé hřebíčky
3 kuličky černého pepře
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky šafránu
400 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Propláchněte rýži a několikrát vyměňte vodu, dokud z rýže neteče čistá voda, poté nechte rýži 30 minut nasáknout ve vodě. Sceďte a dejte na stranu, dokud na ni nepřijde řada.

  2. Na středním ohni rozehřejte hrnec s tlustým dnem a poté přidejte ghee. Přidejte kardamomy, hřebíčky a pepře a restujte 1 minutu. Přidejte rýži a restujte jí další 2 minuty.

  3. Přidejte sůl, šafrán, vodu do směsi rýže a snižte plamen. Zaklopte hrnec a nechte rýži 20 minut podusit, dokud se nevyvaří všechna voda.

  4. Přendejte rýži do velké ohřáté mísy a servírujte ji horkou.

Poznámka od kuchařky

Recept na indickou Pilau Rice

Na fotkách je dvojitá porce.