- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 kg uzených žebírek
- 1 cibule
- 7 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- 5 lžic oleje
- 2 lžíce grilovací koření
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce hořčice
Postup přípravy receptu
-
Žebírka uvaříme ve vodě společně se 3 stroužky česneku a cibulí, vodu osolíme, opepříme a přidáme bobkový list.
-
Vaříme v tlakovém hrnci cca 20 – 25 minut do poloměkka.
Marinádu si připravíme z oleje, kečupu, hořčice, grilovacího koření a 4 stroužků česneku.
-
Potřeme ze všech stran a grilujeme cca 30 minut na malém ohni, nebo 30 minut v troubě na 150 – 160 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s chlebem nebo zeleninou.
Kuchařka: mijula