Suroviny
2,5
- 2-3 hrsti malých bílých fazolí
- 2-3 brambory
- 1 lahůdková cibulka
- 1 cibule
- 150-200 g anglické slaniny
- 5 stroužků česneku (může být i sušený)
- kousek pórku
- kousek kapusty
- 3 růžičkové kapustičky
- 1 malý rajčatový protlak
- zeleninový bujón nebo vývar
- 1 lžička koření Tandori masala
- pepř
- olej
- sůl
- Jíška:
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Na malém množství oleje osmažíme nakrájenou cibuli, dáme fazole, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, přivedeme k varu a přepneme na co nejmenší teplotu.
-
Zatím si nakrájíme brambory na malé kostičky, pórek, kapustu, kapustičky a anglickou slaninu na malé kousky a uděláme si jíšku z oleje a hladké mouky.
-
Když fazole měknou, přidáme připravenou zeleninu, brambory, slaninu, bílou část lahůdkové cibulky, ještě dáme rajčatový protlak, koření a osolíme.
-
Nakonec naředíme vystydlou a prošlehanou jíšku, vylijeme do polévky, dáme česnek, mícháme a vaříme ještě chvíli, až bude polévka dobře zahuštěná. Úplně nakonec dáme nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky.
Poznámka od kuchařky
K této polévce jsem podávala domácí levné houstičky a byli jsme najedení až, až a hlavní jídlo jsme vynechali.
Zeleninu můžete použít tu, kterou máte rádi.