
Suroviny
- 3 celá vejce
- 300 g krystalového cukru(dala jsem méně, tak 200 g, jinak je dost sladká…)
- 300 g hladké mouky
- 250 ml vody
- 150 ml oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- rozinky
- kandované ovoce
- ořechy
- čokoláda
- tuk + strouhanka(nebo kokos)na vytření a vysypání formy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si do misky připravíme nakrájené ořechy, čokoládu a k tomu si přisypeme rozinky s kandovaným ovocem a posypeme vanilkovým cukrem, rozmícháme.
-
Vejce si prošleháme ve větší míse, přidáme cukr, mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, všechno důkladně promícháme, pak přidáme suroviny co jsme si promíchali s vanilkovým cukrem.
-
Nalijeme do vytřené a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 18O°C, když těsto vyskočí, přepneme na 160-165°C a pečeme celkem 45 minut. Horní část můžeme tak od poloviny pečení přikrýt pečícím papírem, aby se nám bábovka nespálila-záleží na troubě, každému peče jinak.
Poznámka od kuchařky
Pekla jsem jí ve větší koláčové formě, která je vytvarovaná, jako malé bábovky. Bábovka je jemná, nadýchaná a dobrá. Může se dělat také kynutá, bez prášku do pečiva a dát polovinu kostky, nebo celé sušené droždí.
Italové jí dělají převážně na Vánoce, jako my děláme vánočku ale dělají jí i během roku, taky se tam dá koupit spousta druhů těchto bábovek.









