Suroviny
1 porce
- cca 500 g krkovičky vepřové
- cca 4 ks brambor
- sůl
- sezamová semínka
- olej
- kmín
- tatarka
Postup přípravy receptu
-
V pátek to „zapíchneme“ o něco dříve a u řezníka či supermarketu si necháme ukrojit cca 500-600 gr vepřové krkovičky (bez kosti). Doma nejdříve zjistíme zda-li se doma nevyskytuje naše „stará“. Pokud né, tak ihned krkovičku nakrojíme na dva 250 gramové plátky, osolíme a posypeme je sezamovými semínky. Necháme trošku odležet.
-
Mezi tím si připravíme klasické brambory (sůl+kmín).
-
Následně si otevřeme jedno orosené pívo a ihned ho „vykřópneme“.
-
Poté maso obalíme v móce a usmažíme.
-
Brambory taktéž uvaříme.
-
Usmaženou krkovičku dáme na chvilku odpočinout do tróby.
-
A dáme si jedno další „orosené“.
-
V závěru si vypneme mobilofóra a naklačíme vše do hlavy!!!
-
Pivíčko popíjíme průběžně – samozřejmě.
Poznámka od kuchařky
Ps: hlavně nesmí přijít vaše „stará“… To je základ !!!