- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 200 g majonézy
- 250 ml mléka
- 200 g moučkového cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
- 250 g tvarohu ve fólii
- 40 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička škrobu
- 3 lžíce mléka
Postup přípravy receptu
-
Z majonézy, mléka, kakaa, cukru, mouky a kypřícího prášku vymícháme hustější těsto.
-
Tvaroh rozmícháme s cukrem, i vanilkovým, škrobem a mlékem.
-
Do vymazané, moukou vysypané bábovkové formy dáme polovinu těsta, lžící navršíme tvaroh a zakryjeme zbývajícím těstem. Povrch stěrkou urovnáme, formu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut.
-
Upečenou bábovku necháme ve formě asi 15 minut chladnout, poté vyklopíme a bohatě pocukrujeme.
Kuchařka: JanaB1