Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem

73
- reklama -

Suroviny

500 g husích jater
120 ml cidru
200 g rýže ( měla jsem Basmati )
špetka šafránu
2 jablka
80 g másla
olivový olej
čerstvě mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem.

  2. Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla, přidáme jablka a velmi krátce podusíme.

  4. Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme solí.

  5. Játra omyjeme a osušíme.

  6. V pánvi rozehřejeme olivový olej se zbytkem másla a zprudka je opečeme. Podlijeme cidrem a zredukujeme ho na polovinu.

  7. Játra osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a hned podáváme s připravenou rýží a vychlazeným cidrem.

Poznámka od kuchařky

Husí játra nejsou běžně k sehnání, myslím, že by dobře šla použít krůtí.

Cidre není cider

http://www.vitalia.cz/clanky/ktery-z-nich-je-priro…