Úhoří špíz

78
- reklama -

Suroviny

čerstvý úhoř
bylinky
sůl
rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Úhoře nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, prosolíme, přidáme čerstvé nebo sušené bylinky podle chuti a necháme nejméně 2 hodiny odležet.

  2. Pak na kolečka nakrájíme rohlíky a na jehlu střídavě napichujeme obě suroviny. Vložíme do pekáčku vytřeného máslem a olejem, dáme přikryté cca na 20 minut zapéci do trouby. Je třeba pohlídat, aby rohlíky nebyly vysušené. Před pečením jsem špízy ještě lehce potřela změklým máslem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mi dala kamarádka, má ho od známého rybáře, původně tam z bylinek měla být pouze čerstvá šalvěj. Protože jsem ji neměla, dala jsem grilovací byliny. Myslím , že by toto šlo udělat i z jiné ryby, např. z filetů kapra, ochuceného podle vašich představ. Jen bych ty kousky ještě zakápla olejem, úhoře ne, ten má tuku dost. Příště zkusím, kromě ryby, proložit špíz i cibulí. Omlouvám se za nekvalitní foto, svítilo slunce a je to foceno mobilem.