Smetanové penne s mangoldem a křupavým posypem

39
- reklama -

Suroviny

300 g těstovin
1 cibule
2 stroužky česneku
1 smetana na vaření ( Rama Cremfine …)
3 polévkové lžíce čerstvého smetanového sýru
4 polévkové lžíce nastrouhaného tvrdého sýru dle chuti, možno i parmazán
čerstvý mangold ( kolik kdo chce)
kousek másla nebo olivový olej
sůl
Na posyp:
slanina na kostičky nakrájená
strouhanka
čerstvá petrželka nebo bazalka

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme suché těstoviny a zalijeme cca 2cm nad ně vodou a smetanou v poměru 3:1. Zbytek smetany schováme na pozdější úpravu.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme a přiklopíme. Vaříme skoro na skus, raději ponecháme ještě trochu tvrdší. Tekutina by se měla do těstovin vsáknout, pokud je jí málo, dolijeme po lžících horkou vodu.

  3. V této chvíli připravíme křupavé posypání.

  4. Slaninu necháme na suché pánvi vyškvařit a pustit tuk, vsypeme strouhanku s posekanou petrželkou a opražíme dohněda.

  5. K těstovinám přidáme posekaný česnek, mangold a necháme ještě cca 3 minuty prohřívat a mangold zavadnout.

  6. Dolijeme zbytek smetany, vmícháme smetanový a nastrouhaný sýr, necháme rozpustit a dochutíme.

  7. Těstoviny naservírujeme a posypeme strouhankovou směsí.

Poznámka od kuchařky

Těstoviny mám trochu narůžovělé, protože jsem použila červený mangold.

Způsobem uvaření těstovin rovnou se smetanou jsem se inspirovala jedním receptem z časopisu Albert.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje recepty najdete také na http://www.pazitka.cz/kucharky/andrea-motlikova/