- reklama -
Suroviny
- 800 g brambor vařených ve slupce
- 1 lžíce oleje
- 120 g libovější anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 200 g malých žampiónů
- 200 g hlívy
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- čerstvého tymiánu (lístky)
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na lžíci oleje osmahneme kostičky anglické slaniny, když je pěkně opečená, vybereme ji z pánve a odložíme stranou.
-
Na vypečeném tuku orestujeme půlkolečka cibule, po chvilce přihodíme hlívu nakrájenou na nudličky a žampióny nakrájené na čtvrtky.
-
Houby osolíme, opepříme, okmínujeme, lehounce podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme.
-
Pak k houbám do pánve přidáme brambory nakrájené na plátky, vrátíme osmahnutou slaninu a okořeníme čerstvým tymiánem.
-
Vše dobře promícháme, brambory necháme prohřát a můžeme vypnout. Podáváme s kyselými okurkami.
Kuchařka: Angel 666